Tu Viện Quảng Đức105 Lynch Rd, Fawkner, Vic 3060. Australia. Tel: 9357 3544. quangduc@quangduc.com* Viện Chủ: HT Tâm Phương, Trụ Trì: TT Nguyên Tạng   

A Long Way to Go

14/07/201916:03(Xem: 4642)
A Long Way to Go


A Long Way to Go

This year we have two Sa Di and one Chu Dieu. I would not blame anyone for being surprised and perhaps skeptical to see three young men who were not even born in Vietnam, but have decided to follow the path of Vietnamese Buddhism! Surely we cannot stay on this path in this day and age? There are simply too many worldly distractions enticing us compared to the past. And yet, there was something inexplicable inside each of us that pushed us towards the doors of our respective temples and to relinquish the luxuries that  other people our age enjoy. Was this not the same mysterious impetus that the Venerables before us had? Only time will tell, but I certainly have no regrets about my decision. 
One has already completed the first step of leaving home and the other Chu and I have become novice monks. The road is still long ahead of us, our current knowledge still only a droplet compared to the ocean of teachings that remains to be learnt from the Dharma the Buddha passed down thousands of years ago. But know this, we will try our hardest to remain steadfast on this path.
In this year’s Winter Retreat I will not be able to attend all 10 days because of my university education. However, when work is done, I immediately jump on the opportunity to attend and learn the Dharma. I am happy to have Sa Di Hữu Tín and Chú Điệu Chúc Siêu be here alongside me in to service the Most Senior Venerables. I am incredibly humbled and thankful for being able to be a part of a large Sangha community.
For me, I want to deeply thank the Most Venerable and Venerable monks. I want to especially pay respect to my Sư Phụ Bổn Sư and wish him longevity and health. He is the main pillar supporting my Buddhist studies and activities. I want to also thank my parents for their unconditional support.
Thank you to everyone to the organisers and attendees for a peaceful and harmonious retreat.
Nam Mô Bổn Sư Thích Mâu Ni Phật.
Winter Retreat at Thien An Temple.
Sa Di Giac Phap


day4- quá-đường-kinh-hành-38
Hành Trình Vạn Dặm

Năm nay trong trường hạ có hai Sadi và một chú điệu. Chắc mọi người cũng hơi ngạc nhiên và ái ngại khi thấy ba chàng trai trẻ sanh ra và lớn lên tại nước Úc này đã quyết định xuất gia theo Đức Phật.

Chắc chắn là một con đường khó, vì thời đại ngày nay có quá nhiều cám dỗ so với quá khứ. Vậy mà có cái gì đó không giải thích được trong mỗi chúng con đã đưa đẩy chúng con vào chốn thiền môn và bỏ lại những tiện nghi vật chất mà những người trẻ ở độ tuổi chúng con đang thụ hưởng. Đó có phải giống như nhân duyên mà các vị tiền bối của chúng con đã xuất gia chăng. Chỉ có thời gian mới trả lời, nhưng chúng con chắc nhắn không hối tiếc về quyết định của mình. Chúng con đã thực hiện được một bước nhỏ trên cuộc hành trình vạn dặm. Kho tàng Phật pháp mênh mông mà chúng con chỉ mới bắt đầu được lãnh hội. Chúng con nguyện cố hết sức mình trên con đường đã chọn này.

Mùa An cư năm nay, vì đang trong năm học nên con đã không nhập hạ trọn vẹn được. Tuy nhiên con đã cố gắng tham dự và học Pháp sau khi làm bài trên trường. Con rất hạnh phúc khi được làm việc, chấp tác và làm thị giả cho quý Ôn. Con cũng cảm thấy niềm vui và biết ơn khi được làm một thành viên của một Tăng đoàn thanh tịnh.

Một lần nữa, con xin tri ân quý Hoà thượng, Thượng tọa, Đại Đức, Tăng Ni. Con đặc biệt tri ơn Hoà thượng bổn sư đã giáo dưỡng. Con mong bổn sư nhiều sức khỏe và trường thọ. Con cũng cám ơn cha mẹ đã hỗ trợ con không điều kiện.

Con tri ơn Thượng tọa Viện chủ và các thành viên trong ban tổ chức Trường Hạ. Con cũng kính chúc mọi người có một kỳ An cư nhiều an lạc
Nam mô Bổn sư Thích ca Mâu ni Phật

An Cư Kiết Đông tại trường hạ Thiên Ấn, Sydney
Sa Di Giác PhápGửi ý kiến của bạn
Tắt
Telex
VNI
Tên của bạn
Email của bạn
facebook youtube google-plus linkedin twitter blog
Nguyện đem công đức này, trang nghiêm Phật Tịnh Độ, trên đền bốn ơn nặng, dưới cứu khổ ba đường,
nếu có người thấy nghe, đều phát lòng Bồ Đề, hết một báo thân này, sinh qua cõi Cực Lạc.

May the Merit and virtue,accrued from this work, adorn the Buddhas pureland,
Repay the four great kindnesses above, andrelieve the suffering of those on the three paths below,
may those who see or hear of these efforts generates Bodhi Mind, spend their lives devoted to the Buddha Dharma,
the Land of Ultimate Bliss.

Quang Duc Buddhist Welfare Association of Victoria
Tu Viện Quảng Đức | Quang Duc Monastery
Senior Venerable Thich Tam Phuong | Senior Venerable Thich Nguyen Tang
Address: Quang Duc Monastery, 105 Lynch Road, Fawkner, Vic.3060 Australia
Tel: 61.03.9357 3544 ; Fax: 61.03.9357 3600
Website: http://www.quangduc.com ; http://www.tuvienquangduc.com.au (old)
Xin gửi Xin gửi bài mới và ý kiến đóng góp đến Ban Biên Tập qua địa chỉ:
quangduc@quangduc.com , tvquangduc@bigpond.com
KHÁCH VIẾNG THĂM
110,220,567